Inschrijvingen 2023-2024

DE INSCHRIJVINGEN ZIJN GEOPEND!

Chiro Si-Jo is een kleine maar groeiende jeugdbeweging gelegen in het centrum van Heide-Kalmthout. We zijn omringd door veel bos, en op zondagen door veel leuke kinderen en enthousisaste leiding!

Chiro Si-Jo wordt geleid door vrijwilligers, elke zondag staan zij paraat de leukste namiddag van de week te voorzien voor de leukste leden! Dit jaar starten we met 8 leiding, waaronder 2 groepsleiding. Alsook hebben we VB’s (volwassen begeleiders) die ook wel eens de ‘mama en papa’ van de Chiro genoemd worden!

Omdat we een iets kleine Chiro zijn voorzien wij 5 groepen. 

 • Speelclub: 6-9 jaar
 • Rakwi: 9-12 jaar
 • Tito: 12-14 jaar
 • Keti: 14-16 jaar
 • Aspi: 16-17 jaar
 • + leiding: vanaf 17-18 jaar

In de jongere groepen (sp & ra) zitten er tussen 10-20 leden, bij de oudere groepen (ti, ke & as) zijn de groepen tussen de 5 en 10 leden groot.

 • Wekelijks is er de Chiro-zondag tussen 14 en 17 uur. Dit verandert niet, met uitzondering tijdens de examens van de leiding. Je betaalt €45 lidgeld voor een heel jaar, dit wordt op het begin van het jaar betaald en is voor iedereen hetzelfde. 
 • We organiseren ons groepsweekend in het voorjaar. Hierbij gaan we op weekend met de hele Chiro, als voorproefje voor het zomerkamp!
 • Het zomerkamp: het hoogtepunt van het Chirojaar: Elke zomer van 1-11 augustus (4-11 voor de speelclub, 30/07 – 12/08 voor de keti’s en aspi’s) gaan we op verplaatsing, alweer met de hele Chiro. Houdt deze data zeker vrij: we hebben al horen zeggen dat kamp even leuk, of zelfs leuker is dan de vakantie met de ouders ;))
 • Doorheen het jaar organiseren we verkoop acties alsook evenementen om de prijzen voor het zomerkamp zo laag mogelijk te houden. Bij Chiro Si-Jo willen we iedereen gelijke kansen geven om mee te gaan op kamp!

Wij vragen €45 voor een heel werkjaar (exclusief uniform, groepsweekend, kamp,…). Wat zit er allemaal in deze prijs verwerkt?

 • Verzekeringen: €15 per kind
 • Elke zondag een 4-uurtje
 • spelmateriaal: knutselmaterialen, e.a.
 • E.a. voor de normale Chirowerking te voorzien
Zit je als gezin in een moeilijke financiële situatie? Chirojeugd Vlaanderen ondersteunt kansarme gezinnen, hierdoor kan de inschrijvingskost verlaagd worden. Chiro Si-Jo draagt hier ook graag haar steentje bij. De inschrijvingskost gaat hierdoor van €45 naar €30. Je kan hier meer over vinden op het inschrijvingsformulier zelf. Indien je nog vragen hebt kan je altijd mailen naar groepsleiding@si-jo.be .

De inschrijvingen zelf openen pas op 24 september, na de startdag. Nog niet helemaal overtuigd? Wij voorzien (samen met de startdag) 3 gratis ‘probeerzondagen’, hierna vragen we om je kind zeker in te schijven om in orde te zijn met de verzekeringen. 

De inschrijvingen gebeuren volledig online, je zal vanaf 24 september dan ook de link op deze pagina vinden. 

Zoals gezegd betaal je €45 (of €30)  voor een heel jaar, ongeacht hoe vaak of minder vaak je kind(eren) naar de Chiro gaan. 

Geen schrik, we zitten niet in het leger! Uniformen op de Chiro zijn verplicht, echter voorzien we meer dan genoeg (goedkope) opties om uit te kiezen! Voor alle info i.v.m. het uniform klik je best even door naar DEZE LINK.

Toch nog heel wat vragen? Stuur een mailtje naar groepsleiding@si-jo.be, de groepsleiding zal binnden de 24 uur antwoorden!

Hallo toekomstige (ouder van een) lid!

We beginnen dit jaar iets vroeger met ons Chirojaar, 24 september is onze startdag! Je kan dan gratis een dag proberen en je de volgende week definitief inschrijven. P.S.: die dag zijn er gratis pannenkoeken voor iedereen die aanwezig is ;)) 

Weet je eigenlijk al zeker dat je je gaat inschrijven? Dat kan, maar geen schrik, we hebben sowieso plaats in elke groep!! De inschrijvingen worden echter pas open gesteld op 24 september, na de startdag. 

Let wel op: je kind moet tussen de 6 en 17/18 jaar oud zijn. Is je kind een jaar jonger? De leiding bekijkt of dit kan na je inschrijving. 

Ben je 17 jaar of ouder? Je kan zelfs direct beginnen als leiding! Je komt in een deels jonge maar ook deels ervaren leidingsploeg terecht. Twijfel dus niet om ons te contacteren via onze socials of natuurlijk via een mailtje naar groepsleiding@si-jo.be

Wil je meer info of moet je nog overhaald worden? Stuur een mailtje naar groepsleiding@si-jo.be en wij komen graag eens langs om je laatste twijfels direct weg te gooien ;))

Wij vragen €45 voor een heel chirojaar, hier zitten verzekeringen, vieruurtjes, uiteraard drinken en spelmateriaal mee inbegrepen. Je hoeft je kind dus (behalve in uitzonderlijke gevallen) niets extra mee te geven. Is het inschrijvingsgeld een struikelblok? Stuur gerust een mailtje naar groepsleiding@si-jo.be en de groepsleiding bekijkt wat mogelijk is!

REKENINGNUMMER: BE86 7360 7711 3650 LET OP: sinds september 2022 is dit het nieuwe rekeningnummer, kijk dus altijd na of je het juiste hebt.